Det finns en plats i norden...

där solen alltid ler, den platsen heter Boden, nu vill ja va där mer!

Hej hå...

Nu har man avverkat helgen i Boden och det var riktigt skoj! Jag, Carro och Maria åkte från Ö-vik vid halv ett tiden och var framme i Boden vid halv åtta på fredagkväll. Hotellet var ganska skumt men rätt trevligt. På lördagsmorgonen fick vi skjuts ut till Western Farm där vi skulle rida. Jag fick rida fina J.J så jag var mer än nöjd. Carro och Maria verkade nöjd med sina hästar också och vi hade riktigt mysigt ute i skogen. Det är mycket snö i Boden märkte vi i alla fall...

På kvällen var det julshow och julbord och det var kalasbra det me! Julmaten slank dock ner för fort så man blev aningens illamående och rastlös eftersom julbordet var avklarat på mindre än 15 minuter kändes det som.  Det var mycket folk på julshowen och det var rätt mäktigt att höra så många sjunga O helga natt. Det kan man kalla allsång, 700 personer...Typiskt att min digitalkamera lagt av, annars hade jag haft massa fina kort att visa.

Bussen hem på söndagen kändes lite tråkig, men tillslut kom vi hem. Jag hade lugnt kunnat stanna flera veckor i Boden. Livet hemma känns tråkigt med jobb nästan 9 timmar per dag, fantasilös fritid och vardagliga problem,  egentligen ska man fan inte åka nånstans för att se nån annan del av världen. Eller åka till nått land som har det hemskt, så man inser hur bra man har det.

Jag hann inte vara hemma mer än några timmar innan allt kändes som vanligt. Upp trött som fan, jobba och sen hinna förbi en sväng på solänget och snacka lite skit. Usch va livet kan vara inrutat och fantasilöst....

Mitt jobb är roligt! Trivs som fisken i vattnet men längtar till sommaren när man inte behöver vara lika åkrädd som på vintern med dess halka och spåriga vägar. Känner mig lyckligt lottad som faktiskt kan längta till jobbet ibland. Det känns som det kvittar om det är vardag eller helg, jobbet är så kul!

Lyckligt lottad? Det va fan ingen lott, jag har offrat blod, svett och framförallt tårar för att fixa mig igenom skolan. Synd bara att jag inte utbildade mig till något mer högavlönat...


Fast jag tyckte ju det var kul med mina gamla jobb också till en början, men sen insåg man hur fel man tagit och hur många dagar man slösat bort. Hoppas jag aldrig kommer till det stadiet i min nya karrär....

När jag kom hem i söndags fick jag dock veta att min morbror plötsligt dött. Det var inte så kul.


När ska det hända nått kul? Visst, Boden var kul, men man kan inte köpa lycka.


Appymysen var kul att träffa igen i alla fall. Spelar ingen roll att du är burdus, het, tjurig, jobbig att köra, bulig och allmänt mest bara intresserad av mat. Du är bara kungen!


Måste klippa mig och färga håret och massa annat...


Va skönt det ska bli med massa dagar ledigt i jul. Fast jag har mycket pluggande framför mig. Kurs i januari 3 dar, snart BE teoriprov och massa pluggande inför handledarutbildningen. Fy fan va nervös jag ska vara för den, prata inför eleverna går väl nån väg, men vuxna? Jag måste utöka mitt ordförråd.


Va ute och gick med Bella ikväll. Försökte lära henne lite vett och det gick ganska bra faktiskt. Hon är ju bara så mysig! Jag såg förresten att skidspåret var fixat och belysningen med. Valla skidorna för helvete Carro, här ska bli åka av!

Undra om jag ska gå och lägga mig.

Har fått lite Torsåker längtan....

På återseende!


Söndag, inte längre ångestladdad

Nu vart det oordning bland inläggen, saker och ting försvinner och jag blir mer och mer bestämd över att skicka den här bloggen så långt åt helvete som det går...

Visste ju att det skulle bli såhär. Jag har aldrig kunnat skriva dagbok, varför ens tro att jag ska orka fullfölja något som liknar en blogg.

Håll till godo med det lilla.


Vad har egentligen hänt sen sist? Troligtvis inget. Förra helgen var det i alla fall Rockabilly på Brux. Jag ska sent glömma ståbasisten i sista bandet, jag ska nog bli en stalker, undra vart han bor? Han var ju helt underbar! Hur kan man vara så säker på nått? Det var (för att använda ett välbekant uttryck i min och katrins värld) GRYMT!


Synd bara att ståbasisten skymdes av en dryg jävel.


Att va säker på nått är det häftigaste som finns. Jag minns första gångerna jag hörde bluegrassmusik hos Katrin. Jag tyckte det var gamla gubbar som skrek i kör och stressande musik med banjo. Ungefär som en av dvärgarna hos Snövit på jul. Allt lät likadant och det lät som om alla var totalt talanglös på att sjunga. Jag har ändrat åsikt, det finns inget mer underbart! När man ser folk som spelar bluegrass (och annat inom samma område också för den delen ) så inser man hur säker dom är, och det är det som är så jäkla fränt! Man inser hur jävla mycket de måste ha tränat och hur himla mycket kunskap och talang som kommer fram. Man kan inte vara deppad, less och trött när man lyssnar på detta. Sen såklart finns det dåliga låtar också, på samma sätt som det finns djurplågare inom travsporten, som i allt annat.


Kalla faktas repotage om djurplågeri inom travsporten va skandal. Jag tror att alla som säger att man tvingas hästen att springa ska få hoppa upp bakom Apache Gwin eller nån annan frän häst och känna på känslan att inte få stopp på en springvillig häst. Orkar inte ens diskutera detta område, har gjort det med alla jag känner redan ;0) Allt man ser på teve behöver inte vara sant.


På tisdag åker  Adonay till El Salvador. Ska spara ÖA så du inte missar nått under tiden du är borta.
Jag är inte ett dugg intresserad att åka utomlands. Visst, det vore skönt med semester, sol och bad, men nä, jag är inget resefreak. Det vore coolt att fara på värsta äventyret till Canada eller nått, men jag tror jag ska lära mig engelska och att rida bättre innan. Jag vill ju träffa nån cowboy och i alla fall hälsa lite. Undra vad han skulle tycka om Appy Tjollet? Nårdsvensk coldblood.

På tal om honom, han var bara så snäll idag.


Imorrn är det jobb igen, känns ganska kul faktiskt. Söndagar har för mig alltid varit lite ångestladdade. Det var då man fick lov att åka till Nordvik för en hel vecka igen, det var då veckans enda lediga dag var över och det var då en hel vecka i vännäs väntade. Men nu känns det som det kvittar vilket veckodag det är. Ärligt talat så är jag på bäst humör på vardagar, så det känns riktigt bra med jobb nu. Jag trivs riktigt bra med mitt jobb nu, synd bara att det är dryga arbetstider. Jag hoppas dock att jag kan styra dessa lite senare, i alla fall mot våren satsar jag på att införa kvällspass. Fast ska det passa mig som handen i hansken skulle jag helst börja halv 6 på morgonen, men det är så himla få elever som vill köra då...


Jag skulle vilja bli säker på nått, vadsomhelst.


På fredag bär det av till Boden. Med blandade känslor. Hela grejen blev avtrubbat när 50% hoppade av. Resan dit och hem känns dryg, men det blir säkert kul när vi väl är där.


Måste köpa födelsedagspresent till syrran imorrn, hon fyller ju år på lördag.


Tänk att det snart är jul, det är helt sjukt egentligen.


Katrin och jag var ute och åkte bil ikväll. Kul att göra nått annat när man är ledig ;0) Vi hade långa diskussioner om livet och kom fram till många bra saker som tål att tänkas på...


Snart blir det ledigt några dagar, måste komma på nått att göra dessa dagar.

Bäst att sova nu så man orkar vara igång imorrn.


Jag tror inte längre på klimatförändringen, vi har ju för fan haft istid! Att medeltemperaturen höjs lite varje årtionde kan väl inte vara så farligt, det måste ju höjts nå förbannat sen istiden. När isbjörnarna smälter så blir det ju bara vanliga björnar och dessa trivs ypperligt i vårt klimat. Typiskt vädur att surra om saker jag inte har en aning om.


Undra om man ska hyra en person i röda byxor och dra till fjälls på de lediga dagarna. Skulle behövas. Om inte annat så har ju George Jones röda byxor också, men det blir inte samma sak. Tål att tänkas på...


Gnatt!


Lyra tror jag hon hette om jag inte minns helt fel. Helt underbart mysig häst att rida!!

Måndag, början på slutet av veckan.


Snart Boden!!!
Undra hur det ser ut när det är snö?

Veckans första dag har passerat utan större missöden. Efter arbetad dag så anlände jag till mitt kära Solänget där jag tvingade med Carro att äta på matcompaniet. Hon var inte speciellt svårövertalad.

Fick en glad överaskning idag, Benny, min glada och roliga f.d. klasskompis har börjat jobba i Övik!

Nu är det bestämt att vi åker buss till Boden, det känns så himla jättebra! Fan va jag längtar, jag som är busstokig. Iåförsig är jag biltokig oxå, men buss till Boden känns underbart..

Det var halt i stan idag, har spunnit loss i ett antal backar idag. Jag längtar till sommaren, risken är så stor nu på vintern att jag klöser bort alla naglar när man åker runt i isisga spår hela dagen.

Sandra har gjort en snygg och speciell hemsida www.ovikstrafikskola.se

Vill komma på några roliga saker att hitta på på de lediga dagarna som snart inträffar, men jag kommer inte på något :0(

Carro hade hittat en annons på en äkta Rockabillyståbas. Fast den verkade såld. Jäkla bajs, annars hade jag slagit till. Även om jag aldrig lär mig spela på den så ser det coolt ut och den kan fylla många funktioner.
1) Klädhängare
2) Sälj den dyrt
3) Lära mig spela på den
4) Låtsas inför andra att jag kan spela på den
5) Intala mig själv att jag kan spela på den
6) Spela på den, även om jag är värdelös...

Rockabillykulturen, från rockabilly, är en subkultur där man dras till det som man uppfattar som farligt och äventyrligt i den ungdomskultur som växte fram under efterkigstiden från 1940-talet till 1950-talet. I likhet med många andra subkulturer är rockabilly som kultur starkt förknippad med musik, kläder, accessoarer och annat materiellt. Rockabilly står även nära den amerikanska old school-motorkultur som kännetecknas av hot rods och bobbers.

En typisk rockabilly går gärna klädd i en 1950-talsfrisyr och uppvikta jeans, en rutig skjorta eller en t-shirt. Man lyssnar oftast på musik som rockabilly, swing, rhythm and blues och rock´n´roll.



Undra om man ska hålla kvar vid traditionen att skicka julkort. Det är ju fan så mycket roligare än ett godd-jyyl kort.

Har ont i huvudet och är förkyld. Ska nog krypa till kojs.

På återseende!

PS: Imorrn har jag stämt trätt med chefen, undra vilka kläder man ska ha då?


Ska man våga sig upp på tjuren i Boden? Knappast, iallafall inte efter att ovanstående ridit klart, nån gubbe som va SÄKER som fan!



RSS 2.0